top
vänstersida
 

Om oss

Colfin, som står för collection, finance och law är ett inkasso- och juridikföretag. Vår affärsidé är att hjälpa våra kunder att ta betalt samtidigt som relationen vårdas mellan dig och din kund. Det görs genom att Colfin förhandlar fram en lösning som är bra för bägge parter. Om det inte går att nå fram till en förhandlingslösning beror det nästan alltid på att företaget eller personen inte har för avsikt att betala.

Colfins jurister tar då fram ett juridiskt handlingsalternativ som bäst passar den aktuella situationen. Det innebär att en lösning brukar blir klar inom en månad. Det kan jämföras med att låta ett traditionellt inkassobolag hantera ett sådant ärende, där det vanligtvis går ett halvår innan man kommit vidare i ett komplicerat ärende – och då är det ofta för sent att kunna få ut några pengar för sitt eller sina krav.

Vi arbetar med stora svenska fordringar samt Utlandsinkasso. Dessutom hanterar vi mindre fordringar där vi tar emot ärenden via datafil, t.ex. från postorderföretag. Större komplicerade ärenden handläggs alltid av en jurist. Förutom juridik i samband med större inkassoärenden arbetar vi med rättsskydd, avtalsöversyn, genomgång av konkurser mm.

meny
bild
adress
Startsida Om oss Kontakt English Inkasso Juridik övriga tjänster